Vår historia
Som namnens antyder har företaget Ludvig Sörensen AB
sina rötter i Danmark.
Ludvig Sörensens pappa Sören lämnade Danmark med hela sin familj för att slå sig ner i småländska Vrigstad i slutet av 1800-talet. Tidningsannonser om stora och fina gårdar i grannlandet lockade många danskar till Småland på den tiden.
I det nya landet fick Sören slita hårt, och lämnade så småningom
över till sonen Ludvig Sörensen. Som bondson kunde han det mesta
om boskap och slakt. Med den danska mattraditionen i ryggen
startade han år 1881 både slakteri och charkuteriaffär i Sävsjö.
Det danska köket mötte det småländska!
Efter några år i Amerika i slutet av 1800-talet – hans hustru Ane Margarethe skötte framgångsrikt hem, barn och företaget företaget under tiden – återvände Ludvig hem till Småland.
Firman gick bra och gick i arv till kommande generationer.
1925 tog sonen Rudolf över.
Åren gick och 1966 byggde man en ny modern charkfabrik i Sävsjö. Där specialiserade sig företaget på det som man är känt för i dag:
att tillverka charkvaror och färdigmat.